Notice: Undefined variable: logotype in /home/vnx8s7tkysyf/public_html/inc/head.php on line 212

Om MF

mf stockholm, mona fällberg, född i Stockholm 1970.

Som 19-åring började mona fällberg sina konstnärliga studier vid hungarian collage of craft & design iparmüvészeti föiskola i ungern, en anrik konstskola med fokus på gestaltning, färg och form.

väl tillbaka i stockholm fortsatte hon på den konstnärliga banan men nu med en ny inriktning - metall. studierna vid konstfacks linje för metallformgivning utvecklade och förfinade Monas konstnärliga uttryck och hantverkskunnande. Under åren 1991-96 kom hon att gjuta det fundament av kunskap på vilket hon senare skulle bygga sin verksamhet. mona fällberg har sedan sin mfa-examen, master of fine arts in metal design, arbetat i en unik verkstad och ateljé i centrala stockholm som professionell och flitigt anlitad guld- och silversmed, under namnet mf stockholm.

formgivningen och skapandet av såväl corpus som smycken vet inga gränser och mona utforskar varje metalls alldeles egna uttryck. guld, silver, platina, palladium och titan – samtliga material kommer till sin fulla rätt i hennes arbeten. formspråket är kraftigt, rent och välbalanserat. metall tillsammans med diamanter dominerar monas verk och varje unika smycke andas lyx och håller högsta hantverksmässiga kvalitet.

mona arbetar med egna projekt men formger och tillverkar även på kunders beställning. hon har genom året haft förmånen att glädja och utsmycka många blivande makar. ringen i allmänhet men kanske förlovningsringen och vigselringen i synnerhet, är monas absoluta favoritsmycke. ringen är en symbol för och uttrycker tillgivenhet, samhörighet, spänning och inte minst kärlek. Mona sätter stort värde vid att få vara med och bidra med sina smycken i just vigselsammanhang. hon skapar unika smycken med personligt uttryck och betonar att det är ärofyllt att få göra ringar som kommer att bäras livet ut.

efter många år som medlem i hantverksgruppen metallum, där hon höll både separatutställningar och deltog i samlingsutställningar både inom och utanför Sverige, är Mona nu representerad i butiken sebastian schildt+ på nybrogatan 25 i stockholm. Här finns ett exklusivt utbud av både silvercorpus och juveler.

vill man förverkliga sina drömmar och idéer om ett unikt smycke eller annat metallföremål så är rätt person att vända sig till mona fällberg, mf stockholm. enklast är att boka tid för ett möte i ateljén och låt tankar och idéer tolkas förkroppsligas av mona, en genuin, lyhörd och kompetent guld-och silversmed/metallformgivare.